主页 > 高中 > 高考真题 > 2016年全国高考英语3卷即丙卷完形填空翻译与解析

2016年全国高考英语3卷即丙卷完形填空翻译与解析

文意是一篇与足球有关的故事。作者想成为球队里最棒的球员,并向最优秀的球员Miller看齐。 为了实现梦想,作者刻苦训练,在Miller受伤之后,作者脱颖而出,成为最有价值球员。作者的表现得到了 Miller 认可。

2016年全国高考英语3卷即丙卷完形填空翻
      When I was13 my only purpose was to become the star on our football team. That meant  21 Miller King, who was the best   22  at our school.
      当我13岁的时候,我唯一的目标是成为足球队里的明星。那意味着  21 米勒,他是我们学校最棒的 22
      Football season started in September and all summer long I worked out. I carried my football everywhere for  23  .
      足球季开始与九月,整个夏季我都在练习。我去哪里都带着我的足球为了 23
      Just before September, Miller was struck by a car and lost his right arm. I went to see him after he came back from   24  .He looked very   25  ,but he didn`t cry.
      就在九月前几天,米勒被车撞了,失去了他的右胳膊。在他从 24 回来后我去看他。他看起来非常 25 ,但是他没有哭。
      That season, I  26  all of Miller`s records while he   27  the home games from the bench. We went 10-1 and I was named most valuable player,  28  I often had crazy dreams in which I was to blame for Miller`s   29  .
      那个赛季,我 26 所有的米勒保持的记录当他在运动员休息区的长椅上  27 这场主场比赛。我们队10比1赢了,我被评为最有价值球员, 28 我经常做一些恶梦,在梦里,米勒的 29 都怪我。
      One afternoon, I was crossing the field to go home and saw Miller  30  going over a fence—which wasn`t  31  to climb if you had both arms. I`m sure I was the last person in the world he wanted to accept   32 from.
      一天下午,当我穿过球场回家时,看到米勒  30  在翻栅栏---如果对于双臂健全的人来说,这并不 31  。我敢肯定我是她他在这个世界上最不想得到  32  的人。
      But even that challenge he accepted. I  33   him move slowly over the fence. When we were finally   34   on the other side, he said to me,” You know, I didn`t tell you this during the season, but you did   35  .Thank you for filling in for  36  .” 
      然而即使那么艰难的挑战(指接受作者的帮助)他也接受了。我  33  他慢慢的移动到栅栏上。当我们最终  34  栅栏的另一边时,他对我说:“你知道吗,在这个赛季期间,我没有告诉你这些,但是你做得很  35  什么。谢谢你临时替补  36  。
      His words freed me from my bad  37  .I thought to myself, how even without an arm he was more of a leader. Damaged but not defeated, he was  38  ahead of me. I was right to have  39  him. From that day on,I grew  40  and a little more real.
      他的话使我从我的不好的  37  中摆脱出来,我心想,即使他没有了一个胳膊,他也更像一个领导者。身残志坚,他  38  比我强。我是对的去  39  他。从那天起,我变得  40  和更加的切切实实。
 
21.A. Cheering for   B.beating out    C. relying on   D.staying with
22.A.coach      B.student    C. teacher   D.player
23.A.practice    B. show   C. comfort   D.pleasure
24.A.school    B. vacation   C. hospital   D.training
25.A. pale   B. calm   C. relaxed   D.ashamed
26.A. held   B. broke   C. set   D.tried
27.A.reported B.judged    C. organized  D.watched
28.A.and    B. then  C. but   D.thus
29.A. decision   B. mistake   C.accident D.sacrifice
30.A.stuck    B. hurt   C. tried   D.lost
31.A. steady   B. hard   C. fun   D.fit
32.A.praise    B. advice   C. assistance   D.apology
33.A.let    B. helped   C. had   D.noticed
34.A. dropped   B. ready   C. trapped   D.safe
35.A.fine B.wrong    C. quickly   D.normally
36.A. us   B. yourself   C. me   D.them
37.A.memories    B. ideas   C. attitudes   D.dreams
38.A.still    B. also   C. yet   D.just
39.A. challenged   B.cured    C. invited   D.admired
40.A.healthier    B. bigger   C. cleverer  D.cooler
 
【答案】
21.B  22.D  23.A  24.C  25.A  26.B  27.D  28.C  29.C  30.A
31.B  32.C  33.B  34.D  35.A  36.C  37.D  38.A  39.D  40.B